Хранителните добавки за отслабване - как се използват

Вече навсякъде можем да видим всевъзможни биоактивни добавки, способстващи отслабването. Битува мнение, че всички те са чиста отрова и вредят, но това не е така. Ето кои добавки с какви цели можем да използваме.

Биологично активните хранителни добавки са концентрирани натурални, природни вещества, които са отделени от хранителна суровина или с животински произход, или получени чрез химичен синтез на вещества, идентични с природните аналози.

Важно е да знаем, че хранителните добавки за отслабване се разделят на групи – в зависимост от въздействието им върху организма:

Добавките за отслабване са блокатори на калориите

Техният принцип на действие върху тялото е много прост: тези вещества, като фазеоламин (съдържа се в белия боб), гарциния камбоджа, хромов пиколинат и други, възпрепятстват отлагането на въглехидратите и мазнините в организма. Екстрактът от бял боб има уникалната способност да въздейства върху храносмилателния ензим амилаза (ензим, отговарящ в организма ни за разпадането на сложните въглехидрати на прости захари). Сложните въглехидрати, които не са се разпаднали, не се усвояват, а това значи, че организмът не получава излишни калории. В резултат на това ежедневната калоричност на храната намалява, теглото се понижава. Като продукт за отслабване, блокаторите на калориите могат да намалят калоричността на дневното меню до 40%! При това не е необходимо да спазвате строга диета и да променяте кардинално вкусовите си предпочитания. Тези добавки за отслабване са относително нови на българския пазар и хората, които са успели да ги изпробват върху себе си все още са малко, в сравнение с тези, които са пробвали другите видове добавки под формата на таблетки, капсули и прахове за отслабване.

Добавки, регулиращи абсорбирането на мазнините

Тази група добавки съдържа вещества като хитозан, целулоза, фибри и други, които имат свойството да набъбват след като попаднат в организма, заради което чувството за насищане идва по-бързо, а количеството употребена храна намалява.

Абсолютно натуралните компоненти в състава на тези продукти за отслабване имат много витамини, помагат да се заситим по-бързо и да не преяждаме, а освен това помагат за извеждането на шлаките и токсините от нашия организъм.

Хапчетата за отслабване са добри регулатори на апетита

Съдържащите се в хранителните добавки от тази група вещества като 5-HTP и хлорогенна киселина, помагат да се притъпи чувството на глад и несъзнателно да се намалят порциите на храната.

Този вид добавки за отслабване намаляват желанието за ядене, благодарение на което е по-лесно да се контролира количеството калории и съответно, успешно помагат за отслабване.

Продуктите за отслабване са невероятни заменители на храната

По принцип, тези продукти са под формата на коктейли за отслабване. Те съдържат белтъчини, обогатени са с витамини и минерални елементи, не съдържат мазнини и холестерол. Благодарение на балансираното постъпване в организма на питателни вещества, теглото се понижава.

Този вид подправки, по принцип, се славят с ниска калоричност и натурален състав. Хранителните добавки оказват доста силен ефект при разумна употреба, и съдействат за стабилно отслабване.

Таблетки, капсули за отслабване са топ активатори на метаболизма

Тези хранителни добавки помагат да се забърза обмена на веществата благодарение на наличието в състава им на компоненти като L-карнитин, червен пипер (лют), екстракт от гуарана и други.

Тези продукти ускоряват разпада на мазнини и въглехидрати, помагат по бързо за отслабване особено в съчетание с регулярни физически упражнения.

Основното предимство и полза на тези продукти за отслабване е в това, че те възпрепятстват абсорбирането на излишните калории, активират обменните процеси, подобряват метаболизма и чревната перисталтика, понижават нивата на вредния холестерол и дори помагат за нормализацията на хормоналния фон.

Преди да започнете да използвате добавките за отслабване, се консултирайте със специалист, защото при някои от тях е забранено да се използват по време на бременност, кърмене и някои заболявания.

И накрая ще отбележим, че за да получите желаното тяло, трябва да разберете, че добавките, помагащи за отслабване, са само спомагателни компоненти, които просто помагат да се усили и ускори действието на определена хранителна програма и физически упражнения.