Меню
Меню
Филтър
Your Cart

Кости

С напредване на възрастта заболяванията на костите са един от най-големите проблеми. Класификация за заболявания на костите няма, но има няколко групи такива: възпалителни, травматични, дисплазия и дегенеративни. Костите са органи на опорно-двигателната система, която е изградена от костна тъкан. Kостният агрегат се състои от свързани тъкани (прекъснато или непрекъснато), съединителна тъкан, хрущял или костен скелет. Най-срещаното заболяване е остеопорозата. Тя е заболяване на скелета, което се характеризира с намаляване на костната тъкан и води до по-голям риск от фрактури и чупливост на костите. Това заболяване се развива доста незабелязано с течение на годините. Остеопорозата може да доведе до инвалидност и най-често засяга жени на възраст над 50 години, както и по-възрастни мъже.

Това заболяване навсякъде се нарича "тихата епидемия", тъй като прогресира без видими симптоми, и най-често се открива с първата фрактура. За остеопорозата са характерни най-вече фрактури на бедрото, гръбначния стълб и предмишницата. Изразява се в това, че костите губят минерали като калций и фосфор, стават по ронливи и значително се понижава масата или костна плътност. Костите стават крехки и се чупят лесно. Ако се вземат мерки навреме това заболяване може да бъде предотвратено. За целта тук в тази категория може да намерите разнообразие от хранителни добавки, които се грижат за здравето на вашите стави и кости.
 

Calcium Bone Maker Complex with MCHCal 180 Capsules | Doctor`s BestПомага за здравето на костите и зъбите Срещу остеопороза Гарантира правилното усвояване на калций Подпомага здравословната функция на сърцето За попълване недостига на Калций Важен е за мускулните съкращения За доб..
52.19 лв.
Без данък:52.19 лв.
Купи
High Absorption Magnesium 100% Chelated 120 Tablets High Absorption Magnesium 100% Chelated 120 Tablets
Топ продукт
High Absorption Magnesium 100% Chelated 120 TabletsПодпомага функциите на сърцето Използва се при остеопороза Помага при различни спазми За по-добра памет и концентрация Спомага при мускулни болкиКакво знаем Magnesium Chelated?Magnesium Chelated  е елементът Магнезий. Т..
39.99 лв.
Без данък:39.99 лв.
Купи
High Absorption Magnesium 100% Chelated 240 Tablets High Absorption Magnesium 100% Chelated 240 Tablets
Ново
High Absorption Magnesium 100% Chelated 240 TabletsПодпомага функциите на сърцето Използва се при остеопороза Помага при различни спазми За по-добра памет и концентрация Спомага при мускулни болкиКакво знаем Magnesium Chelated?Magnesium Chelated  е елементът Магнезий. Т..
63.99 лв.
Без данък:63.99 лв.
Купи
Natural Vitamin K2 MK-7 with MenaQ7 45 mcg 60 Veggie Capsules Natural Vitamin K2 MK-7 with MenaQ7 45 mcg 60 Veggie Capsules
Ново
Natural Vitamin K2 MK-7 with MenaQ7 45 mcg 60 Veggie Caps | Doctor`s BestПодходящ за лакто-вегетарианци  Поддържа здравето на костите Поддържа еластичността на меките тъкани Високо ефективно доставяне на витамин К в костите и меките тъкани  Подпомага поддържането на калцие..
37.99 лв.
Без данък:37.99 лв.
Купи
Pure Collagen Types 1 and 3 Powder 200 g Pure Collagen Types 1 and 3 Powder 200 g
Ново
Pure Collagen Types 1 and 3 Powder 200 gПодобрява здравината, еластичността и влагата в кожата Ви, което намалява появата на бръчкиПомага за поддържане на ставите Може да помогне за увеличаване на мускулната маса и метаболизма Колаген Тип 1 и 3 на прах 200 гр на топ цена от Doctor's BestКа..
41.49 лв.
Без данък:41.49 лв.
Купи