Меню
Меню
Филтър
Your Cart

Диабет

Диабетът е болест, характеризирайки се с увеличени нива на глюкозата в организма (кръвна захар). Това може да се дължи на слабата реакция на клетките към инсулина или на дефицитът му в организма. Инсулин е хормон, който може да стимулира клетките да поглъщат глюкозата и да я транформират в енергия. Когато тези процеси не работят добре се появяват проблеми в нервната и сърдечната система.

Захарният диабет има няколко вида, но най-често срещаните са:

Тип 1 – той се дължи на неспособността на тялото да произвежда инсулин

Тип 2 – неспособността на клетките да реагират на инсулин

Формите на диабет може да се контролират, когато изкуствени се внася инсулин. Изключение прави обаче гестационния диабет, който изчезва след раждането. Диабетът е хронично заболяване, която няма лечение. Наблюдават се различни симптоми на диабет, като умора, силна жажда, завишен апетит, загуба на тегло, инфекции, замъглено виждане и други. Дълготрайните усложнения са: бъбречна недостатъчност, диабетна ретинопатия, сърдечни болести. Хранителните здравословни добавки могат да подпомогнат това заболяване и да нормализират нивата на кръвната захар.

Alpha-Lipoic Acid 300 mg 180 Veggie Capsules Alpha-Lipoic Acid 300 mg 180 Veggie Capsules
Ново
Ефективна система за доставка за висока бионаличностВодоразтворим и стабиленПодпомага нормалното функциониране на нервната системаДопринася за нормалния метаболизъм на макроелементите Alpha-Lipoic Acid (Алфа липоева киселина) 300 мг 180 веге капсули на топ цена от Doctor's BestКакво знаем за Al..
79.90 лв.
Без данък:79.90 лв.