Меню
Your Cart

Vitamin C with Q-C 1000 mg 120 Veggie Capsules

Vitamin C with Q-C 1000 mg 120 Veggie Capsules
Vitamin C with Q-C 1000 mg 120 Veggie CapsulesПодпомага здравата имунна системаПодпомага антиоксидантния потенциал на организмаОсновен кофактор за важ..

Напишете отзив

Моля влезете в профила или се регистрирайте, за да напишете отзив.
  • Наличност: В наличност
  • Модел: Vitamin C with Q-C 1000 mg 120 Veggie Capsules
  • Код: DRB-00257
48.19 лв.
Без данък: 48.19 лв.

Vitamin C with Q-C 1000 mg 120 Veggie Capsules

  • Подпомага здравата имунна система
  • Подпомага антиоксидантния потенциал на организма
  • Основен кофактор за важни ензимни системи
  • От съществено значение за ставите
  • Best Vitamin C 1000 мг 120 веге капсули на топ цена от Doctor's Best

Какво знаем за Витамин C 1000 мг?

Best Vitamin C 1000 мг 120 веге капсули на супер цена от Doctor's Best съдържа Q-C, който се произвежда в Шотландия и е ценен заради качеството и надеждността си. Витамин С е незаменим за тялото заради ролята му в синтеза на колаген, карнитин и някои мозъчни химически предаватели.

Изобилието от клинични изследвания потвърждава фундаменталната подкрепа на витамин С за имунната система, мозъка, очите, сърцето и кръвообращението и всички системи на органи.

Витамин C 1000 мг 120 капсули от Doctor's Best на разумна цена, подобрява имунните защити на тялото и помага при психически разстройства. Витамин С също е донор на електрони, като поддържа множество ензими и повишава общия антиоксидантен потенциал на организма.

Как действа Витамин C 1000 мг на капсули? 

Витамин С е ключово съединение в "антиоксидантната мрежа" на тялото, верига от синергични, добре разгледани, неразривно свързани, антиоксиданти, които включват глутатион и витамин Е

Когато витамин Е използва своята антиоксидантна функция при неутрализиране на свободните радикали, той също губи тази антиоксидантна функция. Best Vitamin C 1000 мг 120 веге капсули на уникална цена от Doctor's Best може да промени това състояние; той може да регенерира витамин Е обратно в естествената му форма и се смята, че "щади" глутатиона и в организма. Важно е, че когато аскорбатът дарява електрон и сам се окислява или „консумира“, аскорбатният радикал е относително безвреден.

В двойно-сляпо, плацебо-контролирано проучване, при което глутатионът в кръвта се измерва при здрави индивиди на няколко етапа, 500 мг витамин С, приеман дневно в продължение на 2 седмици, значително повишава нивата на еритроцитите (червените кръвни клетки) глутатион. Изследователите стигат до извода, че добавянето на витамин С на това ниво може да бъде от полза за общия антиоксидантен капацитет на кръвта. В друго проучване с подобен дизайн, 1000 мг витамин С, приемани дневно в продължение на 4 седмици, подсилват съдържанието на витамин Е и глутатион в клетъчните мембрани на еритроцитите. 

Най-високите концентрации на витамин С в организма се намират в централната нервна система (в невроните на мозъка и гръбначния мозък) и надбъбречните жлези. Въпреки че наличието на аскорбат в невроните отчасти се обяснява с неговата невромодулираща ензимна активност, високата му концентрация предполага, че витамин С се задържа толкова силно от невроните, за да се справят с по-високите нива на окислителен метаболизъм, изпитвани от мозъка. Това води до заключението, че при нормални условия витамин С помага да се защити целостта на невроните (и следователно на мозъка), до голяма степен чрез неутрализиране на свободните радикали на реактивни кислородни видове. 

Поддържа сърдечно-съдовата и имунната система

Повечето проспективни проучвания, оценяващи приема на витамин С при голям брой хора, които следят с течение на времето, показват, че най-високият прием на витамин С е свързан с повишени сърдечно-съдови ползи. В допълнение, някои големи проучвания на здрави индивиди, които приемат добавки с витамин С, показват, че добавките поддържат здравата сърдечна функция. Проучването на повече от 85 000 жени, за повече от 16 години, установява, че приемът на витамин С над 359 мг на ден от диета плюс добавки или само от добавки е свързан с по-благоприятен сърдечно-съдов статус. 

Оксидативният стрес е централен компонент на здравето на сърдечно-съдовата система и витамин С действа енергично, за да противодейства на множество пътища на окисляване, които влошават здравето на сърдечно-съдовата система. Азотният оксид (NO), произвеждан от ендотелните клетки (облицоващи стените на кръвоносните съдове), помага за поддържане на сърдечно-съдовата хомеостаза и за защита на кръвоносните съдове. Аскорбатът помага за защита на нормалния път на биосинтез на NO, който лесно се нарушава от ROS.

Високите нива на някои протеини в кръвта служат като индикатори за смущения както в сърдечно-съдовата, така и в имунната система. В проучване на 3258 здрави мъже е установено, че нивата на витамин С в кръвта са обратно свързани с тези протеинови маркери за небалансирана имунна активация.

Произведено в: Калифорния, САЩ

Препоръчителен прием: Приемайте по 1 веге капсула на ден, за предпочитане без храна.

Дозировка: 1 веге капсула

Дози в опаковка: 120

Състав в 1 доза (1 веге капсула)Стойност%ПДД
Витамин Ц (като Q®-C ascorbic acid)1000 мг1110%

† Дневните дози са базирани на 2000 калории.

** Daily Value не е установено.

Други съставки: модифицирана целулоза (вегетарианска капсула).

Не съдържа глутен, ГМО продукти.

Важно: Не използвайте, ако някое уплътнение е счупено или липсва! Дръжте далеч от деца! Съхранявайте на прохладно и сухо място!

Можете да направите поръчка чрез сайта, на телефон 0887 077 988 или като я изпратите по е-мейл.