Меню
Your Cart

Pure D-Ribose Pwdr with Bioenergy Ribose 250 g

Pure D-Ribose Pwdr with Bioenergy Ribose 250 g
Pure D-Ribose Pwdr with Bioenergy Ribose 250 gПодобрява сърдечните енергийни нива Възстановява мускулите след тренировкаУвеличава производството на св..

Напишете отзив

Моля влезете в профила или се регистрирайте, за да напишете отзив.
  • Наличност: В наличност
  • Модел: Pure D-Ribose Pwdr with Bioenergy Ribose 250 g
  • Код: DRB-00173
100.00 лв.
Без данък: 100.00 лв.

Pure D-Ribose Pwdr with Bioenergy Ribose 250 g

  • Подобрява сърдечните енергийни нива 
  • Възстановява мускулите след тренировка
  • Увеличава производството на свободни радикали в мускулната тъкан 
  • Д-Рибоза на прах (D-Ribose Powder) 250 гр на топ цена от Doctor's Best

Какво знаем за Д-Рибоза на прах (D-Ribose Powder)?

Рибозата е захарна молекула, която се среща естествено в организма и е направена от кръвна захар. Рибозата е ключов компонент на аденозин трифосфат (АТФ) - молекула, участваща в съхранението и освобождаването на енергия, свиването на мускулите и разпространението на нервните импулси - и рибонуклеиновата киселина (РНК), молекула, участваща в синтеза на протеини и други клетъчни дейности. Известна също като D-рибоза, тя се продава като хранителна добавка за намаляване на умората и подобряване на спортните постижения. Синтетичната форма на тази добавка се нарича N-рибоза.

Д-Рибоза на прах (D-Ribose Powder) 250 гр на супер цена от Doctor's Best насърчава енергийния метаболизъм на сърцето и неговото функционално представяне.Рибозата показва ползи за хора с енергиен дефицит, като синдром на хронична умора и фибромиалгия, и е популярна сред спортистите, които искат да увеличат енергията, да повишат издръжливостта и да подобрят спортните постижения.

Проучванията показват, че добавките с рибоза могат да подобрят сърдечните енергийни нива и да поддържат сърдечно-съдовия метаболизъм. По-нататъшни проучвания показват, че рибозата играе роля в подпомагането на възстановяването на мускулната енергия след тренировка. Упражненията увеличават производството на свободни радикали в мускулната тъкан. Рибозата може да укрепи и поддържа решаващата антиоксидантна защита на организма.

Как действа Д-Рибоза на прах (D-Ribose Powder)? 

Човешкият организъм обикновено произвежда рибоза, за да допринесе за производството на АТФ, но стресовите състояния могат да попречат на това. Сърдечният мускул не е добре оборудван с ензими, които лесно улесняват производството на високоенергийни молекули. Приемът на Д-Рибоза на прах (D-Ribose Powder) 250 гр на супер цена от Doctor's Best се оказва полезно за решаване на този проблем, насърчавайки енергийния метаболизъм на сърцето и неговото функционално представяне.

В скелетните мускули на тялото рибозата също може да увеличи скоростта на заместване на АТФ след изчерпването му чрез интензивни упражнения. Повтарящите се мускулни съкращения по време на пристъпи на напрегнато упражнение могат временно да понижат АТФ в скелетните мускули.

Преходът на мускула от състояние на покой в състояние на високоинтензивно упражнение може да увеличи използването на АТФ с няколкостотин пъти, така че нивата на АТФ могат да паднат до 60–70% от стойностите в покой. Ако индивидът редовно извършва интензивни упражнения, АТФ в скелетните мускули в покой може да намалее до 20%, отчасти поради загуба на рибоза и други градивни елементи с висока енергия от мускулните влакна.

В рандомизирано, двойно сляпо, плацебо-контролирано проучване, оценяващо функцията на сърдечния мускул, на 15 участници е даван или плацебо прах, или рибоза на прах за два периода на проучване от по 3 седмици всеки. Приемът е бил три пъти дневно по време на хранене, в дози от 5 грама, разтворени в чаша вода (общо 15 грама на ден). Сърдечната функция се измерва с помощта на ехокардиография; резултатите показват подобрения в сърдечната функция с рибоза, които са статистически значими в сравнение с плацебо.

Намалява производството на свободни радикали по време на тренировка

Известно е, че физическите упражнения генерират кислородни свободни радикали. Когато се генерират в достатъчни количества, тези реактивни вещества могат да създадат оксидативен стрес, който е относително превишаване на производството на свободни радикали над антиоксидантната защита. 

Оксидативният стрес може да представлява заплаха за целостта на мускулите и други тъкани. В двойно сляпо, плацебо-контролирано проучване със 7 здрави, опитни колоездачи, участниците са получили или 7 грама рибоза във вода, или плацебо с ароматизирана вода както преди, така и след след упражнения. Нивото на малондиалдехид (MDA, маркер на активността на свободните радикали) е измерено в урината. В сравнение с плацебо, добавянето на рибоза води до по-ниски нива на MDA. Това предполага, че допълването с рибоза може да помогне за намаляване на активността на свободните радикали и по този начин да компенсира потенциала за оксидативен стрес по време на тренировка.


Произведено в: Калифорния, САЩ

Начин на употреба: Смесете 1 мерителна лъжичка с чаша вода, сок или друга напитка, разбъркайте и консумирайте 2 пъти дневно.

Дозировка: 1 мерителна лъжичка (5 гр)

Дози в опаковка: 50

Състав в 1 доза (5 гр)Стойност%ПДД
Калории20 
Въглехидрати5 гр2%
Захари5 гр**
Д-Рибоза5гр**

† Дневните дози са базирани на 2000 калории.

** Daily Value не е установено.

Други съставки: няма.

Важно: Не използвайте, ако някое уплътнение е счупено или липсва! Дръжте далеч от деца! Ако страдате от диабет, бременна сте, кърмите или страдате от хронична подагра, се консултирайте с Вашия лекар, преди да започнете употребата на този продукт! Съхранявайте плътно затворено, на прохладно и сухо място, далеч от топлина и влага!

Можете да направите поръчка чрез сайта, на телефон 0887 077 988 или като я изпратите по е-мейл.