Хапчетата за отслабване - помагат или вредят?

Решавайки се да се възползвате от помощта на продуктите за отслабване, може много да се объркате – асортиментът е просто огромен. Сред такова разнообразие е много сложно да се намерят хапчета, които да подхождат точно за Вашия организъм. Тази задача изисква определени знания. Има ли изобщо такава таблетка за отслабване?

Да отслабнем за почивните дни: диуретични чайове

Докато отслабва, една жена се отнася много съвестно към всеки един от свалените килограми. Сутринта за такъв човек започва с въпроса: какво ме чака днес на кантара? Моментът, в който стрелките посочат по-малко, е истински празник. От подобен стимул е трудно да се избави човек, все пак ни се иска да отслабваме бързо. Към продуктите, които могат екстремно да ни избавят от някое и друго килце, са диуретичните продукти или чайове за отслабване.

Как работят диуретиците?

Механизмът на работа на чайовете е много прост – те избавят организма от течностите. Ефектът се забелязва веднага: теглото намалява, обемът в тялото спада, а тялото изглежда по-стегнато.

Но прекалената употреба на тези продукти за отслабване може да доведе до катастрофални последици: заедно с водата, нашето тяло напускат и солите, необходими за протичането на обменните процеси. А нарушеният водно-солеви обмен не винаги се възстановява лесно.

Важно: При употребата на диуретични средства за отслабване е трудно да се улови границата между ефекта и страничните действия – много е размита.

От тези средства може да се възползвате когато трябва да отслабнете бързо: за сватба, любовна или друга важна среща. Дългосрочни резултати няма да може да получите, защото организмът Ви не е глупав – бързо ще си върне течностите, които е изгубил.

Изобщо не съм гладна: регулатори на апетита

Шоколадче, макарони, хляб, вкусотийки… Стоп… Не бива, на диета сте! Как да спрете да ядете? Историята е позната на всички, които поне веднъж са се опитвали да си наложат ограничения за храната. И тук има отговор – има продукти за отслабване, които понижават апетита.

Как работят регулаторите на апетита?

Има много хапчета за отслабване, с които човек може да контролира апетита си. Те въздействат върху работата на нервните клетки, лъжат мозъка ни. Започваме да чувстваме, че организмът ни е получил достатъчно храна. Изобщо няма как да преядем с тези продукти за отслабване.

Важно: Тези хапове за отслабване трябва да се използват разумно – с контрол от лекар, някои от тях предизвикват странични ефекти като: неутолима жажда, главоболия, безсъние, депресия – това са някои от спътниците по пътя към отслабването. Тези хапчета действат върху централната нервна система, затова симптомите са съвсем оправдани. Ако използвате тези таблетки и капсули за отслабване грамотно, ще избегнете много от нежеланите реакции. Има такива хомеопатични средства за отслабване, които въздействат върху центъра на глада в главния мозък, без да предизвикват странични ефекти.

Ям всичко, което искам, и слабея: блокатори на мазнините

Спазването на диета е трудна задача, защото се налага да ограничавате употребата на мазни, сладки, хлебни храни. Има средства за отслабване, които могат да облекчат диетата, като ще Ви позволят да ядете любимите си мазни продукти.

Как работят блокаторите на мазнините?

Тези хапчета за отслабване действат върху ензима, който в корема разгражда мазнините на по-малки части. Свързвайки се с ензимите, тези хапчета възпрепятстват натрупването в кръвта на мазнините.

Важно: Мазнините, които не са попаднали в кръвта, ще се изведат от тялото по естествен път. В крайна сметка може да възникне диария, невъзможност за задържане на съдържимото, гадене, болки в корема.

Симптомите са доста неприятни, но много хора не искат обръщат внимание и продължават да ядат. Добре е да се съобразите с ефектите, които предизвикват тези хапчета за отслабване върху Вашия организъм и ако тези ефекти са неблагоприятни, да приключите с експериментите и просто да ограничите мазнините в менюто си, вместо да вредните на организма си.