Безопасно отслабване: богати на белтък растителни продукти – 2част

Кълновете от люцерна помагат да се облекчат симптомите на менопауза.

В първата част на статията „Безопасно отслабване: богати на белтък растителни продукти“ разгледахме някои от най-често срещаните и полезни продукти с растителен произход, които помагат за отслабване. Бъдете сигурни, че ще подействат. Но кои други зеленчуци ще помогнат за отслабване? Нека ги разгледаме…

  • Кълнове от люцерна

Пробвахте ли ги вече? Те ще придадат оригинален вкус на ястията Ви. В тях почти няма калории, затова пък има много питателни вещества, полезни за нашия организъм. В тези кълнове се съдържат Б витамини, С и К, а също и минерали като желязо, магнезий, фосфор, цинк и мед. Още един факт, който може да Ви заинтригува е, че кълновете от люцерна помагат да се облекчат симптомите на менопауза и дори да се предотврати остеопороза. Е… как да устои човек?

  • Китайско зеле

Вие ще се влюбите в китайското зеле. То не само ще Ви помогне да отслабнете, но и ще направи вкуса на обикновените ястия уникален. В него се съдържат много протеини, а също и желязо, калций, манган и витамините А, К и С. Благодарение на антиоксидантните, които присъстват в неговия състав, китайското зеле ще Ви помогне да се преборите и с различни видове рак. Така че не се съмнявайте повече и следващия път, когато пазарувате, задължително си купете от него.

  • Аспержи

Аспержите са много популярни зеленчуци днес. А са толкова известни заради високото си съдържание на хранителни елементи. В 134 гр аспержи се съдържат 2.9 гр белтъчини. Освен това, този зеленчук е прекрасен източник на витамините А, В, К и минералните вещества мед, манган, фосфор, магнезий. Не можем да не отбележим и наличието в аспержите на такива вещества като фруктоолигозахариди, които имат пробиотично действие, което значи, че стимулират растежа на полезни бактерии в нашата чревна флора. Можете да приготвите аспержите на фурна, на грип, на пара или просто да ги сварите. Във всеки случай те ще са вкусни и много полезни.

  • Броколи

Аспержите стимулират растежа на полезни бактерии в чревната флора.

Броколи е още един продукт за отслабване, богат на протеини с растителен произход. Може да се използват както в суров вид, така и готвени. В броколи има много малко калории, но при това този вид зеле засища невероятно добре. Освен това осигурява на организма ни растителни съединения и флавоноиди като кемпферол, например. Между другото, ако приготвите броколи на пара, черният Ви дроб ще Ви благодари. А също използването на броколи ще Ви помогне да понижите холестерола в кръвта си.

  • Брюкселско зеле

Брюкселското зеле подхожда отлично в борбата за отслабване. Това е превъзходен кладенец на белтъчини, фибри и витамини. Може би ще Ви е интересно да разберете, че този зеленчук се грижи за здравето на червата Ви, като помага да се убият вредните бактерии, които се намират там. Брюкселското зеле може да се приготвя на грип или на фурна. Би било страхотна гарнитура към всяко ястие.

Надяваме се, че нашите предложения ще са полезни за Вас пи съставянето на плана Ви за отслабване. Само се постарайте да не се отказвате от консумацията на животински белтъчини и, разбира се, в допълнение към диетата Ви правете и физически упражнения.

Започнете още днес! Може да отслабнете без да си навредите, стига да го искате!