Меню
Your Cart

Hydrolyzed Keratin with KeraGlo 500 mg 60 Veggie Caps

Hydrolyzed Keratin with KeraGlo 500 mg 60 Veggie Caps
Hydrolyzed Keratin with KeraGlo 500 mg 60 Veggie CapsПомага за укрепване, подхранване и хидратиране на косатаСтимулира здравето, здравината и външния ..

Напишете отзив

Моля влезете в профила или се регистрирайте, за да напишете отзив.
 • Наличност: В наличност
 • Модел: Hydrolyzed Keratin 500 mg 60 Veggie Caps
 • Код: DRB-00545
99.00 лв.
Без данък: 99.00 лв.

Hydrolyzed Keratin with KeraGlo 500 mg 60 Veggie Caps

 • Помага за укрепване, подхранване и хидратиране на косата
 • Стимулира здравето, здравината и външния вид на кожата, косата и ноктите
 • Помага за възстановяване на яркостта, плътността и обема на косата
 • Помага за задържане на влага във влакната на косъма и поддържа здравословен баланс на влагата
 • Интензивно изглажда кутикулата на косъма, оставяйки го мек на допир и изглеждащ сияен
 • Повишава еластичността и здравината на къдриците
 • Прави структурата на косъма по-плътна
 • Осигурява защита от външни влияния, предотвратява появата на цъфтящи краища
 • Възстановява косата отвътре
 • Образува защитен слой върху кожата, предпазва от негативни външни влияния
 • Не съдържа ГМО, глутен и соя
 • Хидролизиран Кератин 500 мг капсули е на супер цена от Doctor's Best

Какво знаем за Хидролизиран Кератин?

Напоследък доста често в рекламите на козметика се срещат изразите „кератинов комплекс“, „кератиново лечение“, „хидролизиран кератин“. Някои от Вас най-вероятно вече са се опитали да разберат механизма на действие на тази съставка върху косата,за да проверят автентичността на рекламните слогани.

Хидролизиран кератин с KeraGlo от Doctor's Best възстановява увредена боядисана коса.

Ако някой не е намерил отговора на този толкова често задаван въпрос, ние от Doctorsbest.bg ще се радваме да Ви помогнем да го направите.

И така, нека започнем с основната концепция. Кератинът е биологичен елемент, протеин, който е основният градивен материал на човешките нокти, кожа и коса. Принадлежи към твърдите водонеразтворими протеини.

Не е изненадващо, че освен в косата, кожата и ноктите, кератинът е в основата на перата и да - рогата и копитата, защото има невероятна здравина.

Има два вида кератини: α-кератини и β-кератини. Последните са по-издръжливи от първите и практически не се съдържат в човешкото тяло. Но първият тип е най-важният „строителен материал“ на косата. Важното му качество е пълната му неразтворимост във вода, което прави кожата ни водоустойчива (кератинът е част от клетките на епидермиса – горният слой на кожата), а в комбинация с еластин и колаген ѝ придава еластичност и стегнатост.

Тези качества на кератина спомагат за осигуряването на защитната функция на нашата кожа. Сега знаем, че кератинът е неразделна част от нашето тяло.

Хидролизираният кератин, включен в състава на Хидролизиран кератин 500 мг капсули, които ние от Doctorsbest.bg Ви предлагаме на превъзходна цена, е една от най-ефективните съставки при създаването на продукти за грижа за косата, ноктите и кожата, тъй като има състав, подобен на човешкия органичен протеин.

Колагенът и еластинът се считат за заместители на кератина в козметиката, но тези елементи нямат толкова благоприятен кондициониращ, възстановяващ и защитен ефект върху кожата и косата.

Хидролизираният кератин, използван в хранителната добавка на Doctor’s Best Hydrolyzed Keratin with KeraGlo 500 мг 60 вегетариански капсули, който предлагаме за Вас на много добра цена, е голяма протеинова молекула, преминала през химичен процес, при който се разгражда по начин, който позволява да навлезе в кутикулата на косъма.

Хидролизиран кератин на капсули има подмладяващ ефект за кожата и заздравява ноктите.

Протеините, които не преминават през този процес, просто се сгъват върху косъма и следователно не осигуряват значителни ползи за структурната цялост на косъма.

Хидролизираният кератин се извлича от по-голямата молекула на кератина и претърпява процес, наречен ензимна хидролиза. Кератинът се разрушава чрез разцепване на връзката му с добавяне на водород и хидроксид (вода).

В края на химичния процес кератинът се превръща в по-малки фрагменти, които могат да бъдат абсорбирани от косата поради по-ниското си молекулно тегло. Хидролизираният кератин в добавката за коса, кожа и нокти от Doctor’s Best Хидролизиран кератин 500 мг капсули лесно прониква в структурата на косъма и в кожата и има много ефективен кондициониращ ефект.

Къде се намира кератинът в косата?

Както медулата (вътрешната сърцевина на косъма), така и кората (вторият слой) са буквално пронизани от кератинови влакна с различна дебелина, които се преплитат помежду си. Кутикулата (горният слой на косъма) се състои от десет слоя кератинови люспи, слепени с липиди - люспите са насложени една върху друга и образуват защитна „черупка“.

На въпроса „Колко кератин има в косата?“ учените отговарят по следния начин: Протеинът кератин съставлява 80-90% от човешката коса.

Количеството кератин при всеки човек е различно. Особено тази разлика е значителна при различните националности. Цветът на косата също има значение. Така например косата на човек, живеещ в Европа, се състои от 90% кератин, докато при тази на азиатец е около 95%.

Това е така, защото в Азия с характерните за района резки промени в температурата и силни ветрове косата се нуждае от допълнителна защита. Също така жените с тъмна коса имат повече кератин от жените със светла коса. Тъй като русата коса отразява слънчевите лъчи, а тъмната коса се нуждае от защита под формата на кератин. Вълнообразната коса има по-малко кератин от правата коса.

Защо дефицитът на кератин е опасен?

Дефицитът на кератин може да повлияе негативно на красотата и здравето на косата:

 • Структурата на кутикулата става пореста и крехка
 • Краищата се разделят по-силно и самата коса пада.

Струва си да се знае, че кератинът, въпреки че не се унищожава много лесно, все пак може бъде повлиян както от вътрешни фактори (небалансирана диета, строги диети, консумация на нискокачествени продукти), така и от външни фактори (излагане на високи температури, често боядисване или къдрене).

Невинаги е възможно да се проследи навреме причината и началото на дисбаланса. Какво да правите? Вземете спешни мерки и компенсирайте дефицита с помощта на добро хранене и висококачествени професионални продукти с кератин.

Но като правило кератинът, съдържащ се в такива продукти, не е достатъчен, за да възстанови силно увредената коса за кратко време. И тогава на помощ ни идва друг чудесен продукт - Хидролизиран кератин 500 мг от 60 капсули, който ние от Doctorsbest.bg Ви предлагаме на фантастична цена.

Къде се намира кератинът в кожата и ноктите?

В кожата кератинът присъства в епителните клетки и образува нейния рогов слой. Самите кератоцити се появяват в резултат на делене на клетките в базалния слой на епидермиса. С напредване на възрастта клетките се избутват в горните слоеве - първо в бодливия, след това в зърнестия и в роговия. До последния етап в клетката всички нейни вътрешни компоненти са напълно заменени с кератин.

В ноктите кератинът се намира в самата нокътна плочка, чиито слоеве също се образуват в процеса на постепенно вроговяване на клетките. Благодарение на специални образувания с шипове - десмозоми, които се получават в клетките в процеса на развитие, възниква адхезия на слоевете. А подобните на мазнини вещества в техните мембрани действат като цимент. Колкото повече десмозоми и мазнини, толкова по-плътна е структурата на бъдещия нокът.

Нокътната плочка при възрастни се състои от 98% кератин, 1,5% от нея са мастни вещества, 0,5% е вода.

Как действа Хидролизиран кератин 500 мг на капсули?

Hydrolyzed Keratin with KeraGlo 500 mg 60 veggie caps помага за намаляване на порьозността на косата, като запълва празнините в увредената коса, същевременно изглаждайки повърхността и увеличавайки еластичността на косата, а също така я овлажнява и предпазва от негативните ефекти на химическите смеси за боядисване и къдрене.

Сярата (един от компонентите на хидролизирания кератин) премахва възпалението и има благоприятен ефект върху състоянието на скалпа, така че се използва и в борбата срещу пърхота.

Хидролизиран кератин капсули от 500 мг придава сила на косата, която обикновено липсва. В същото време той действа нежно върху самата коса и възпрепятства изсушаването ѝ при сух въздух или обратно, прекомерно овлажняване във влажен климат. Благодарение на естествената влага наелектризирането на косата е значително намалено и тя става управляема и лесна за оформяне.

 • Хидролизиран кератин 500 мг капсули регенерира увредените нокътни плочки, като предотвратява разслояването, пигментацията, крехкостта и чупливостта им. След приема му ноктите се изравняват, стават твърди и здрави.
 • Хидролизиран кератин 500 мг капсули помага за поддържане на еластичността и стегнатостта на кожата.
 • Хидролизиран кератин 500 мг капсули помага за укрепване на нокътната плочка, предотвратявайки чупливост и разслояване.
 • Hydrolyzed Keratin with KeraGlo стимулира бързия растеж на ноктите, нормализира метаболитните процеси, които стимулират растежа на клетките на нокътната матрица.

Какво е значението на кератина за косата, ноктите и кожата?

Произведеното качество и количество кератин до голяма степен определя състоянието и здравето на кожата, косата и ноктите, защото:

 • Косата се състои от 90% кератин.
 • Ноктите се състоят от 98% кератин.
 • Целият рогов слой на кожата е изграден от кератин.

Кератинът в кожата създава плътността и еластичността на нейния повърхностен (рогов) слой, като по този начин осигурява защита от факторите на околната среда.

Дисбалансът на кератина в тази част на тялото води до различни заболявания:

 • Хиперкератоза - прекомерно удебеляване на кожата;
 • Екзема;
 • Псориазис;
 • Дерматит;
 • Възпалителни процеси поради дехидратация, сухота, киселинно-алкален дисбаланс, намалена бариерна функция, ниска устойчивост на бактериален растеж и други проблеми, причинени от липсата на кератин.

Кератин за коса и нокти - каква е ползата тук? 

Осигурява им висока здравина, еластичност и външна защита. Липсата на кератин намалява дебелината на косата и ноктите, причинява чупливост, разслояване, цепене на ноктите, цепене на краищата на косата, което води до бавен растеж.

Ползи за косата от приема на хидролизиран кератин 500 мг капсули

В резултат на неправилна грижа и често боядисване с устойчиви бои косата става пореста. В космите се появяват микропукнатини и прегъвания, които са основната причина за цъфтящи краища. Хидролизиран кератин 500 мг капсули помага за премахването на този проблем. Запълва микропукнатините, така че косата става отново цяла и гладка.

Хидролизиран колаген при разслоени и цепещи се нокти.

Връщане на еластичността с капсули хидролизиран кератин

Ако косата Ви се накъсва при разресване или оформяне, тя се нуждае от кератинова терапия. Редовната употреба на Хидролизиран кератин 500 мг капсули ще помогне да се справите с този проблем и да възстановите естествената еластичност на косата.

Подобряване състоянието на косата след боядисване, изправяне и къдрене

Косата, която често е подложена на такива манипулации, се нуждае от допълнителна грижа. Като такава грижа за нея може да се приема Хидролизиран кератин на капсули. Той възстановява увредената коса, стимулира производството на естествен кератин и се бори със сухите кичури.

Произведено в: САЩ

Препоръчителен прием: Приемайте по 1 капсула дневно или както е препоръчано от специалист по хранене.

Дозировка: 1 капсула

Дози в опаковка: 60


Състав в 1 доза (1 капсула)Стойност%ПДД
Натрий15 мг1%†
Хидролизиран кератин (като KeraGLO)500 мг**
† Дневните дози са базирани на 2000 калории. 

** Daily Value не е установено.

Други съставки: Хипромелоза (вегетарианска капсула), микрокристална целулоза, магнезиев стеарат (растителен източник), силициев диоксид.

Важно: Не използвайте, ако някое уплътнение е счупено или липсва! Дръжте далеч от деца! Консултирайте се с лекар преди употреба, ако сте бременна/кърмите или ако страдате от някакво заболяване.

Можете да направите поръчка чрез сайта, на телефон 0887 077 988 или като я изпратите по е-мейл.