Меню
Меню
Your Cart

Calcium Bone Maker Complex with MCHCal 180 Capsules

Calcium Bone Maker Complex with MCHCal 180 Capsules
Calcium Bone Maker Complex with MCHCal 180 Capsules
Calcium Bone Maker Complex with MCHCal 180 Capsules
Calcium Bone Maker Complex with MCHCal 180 Capsules
Calcium Bone Maker Complex with MCHCal 180 Capsules
Calcium Bone Maker Complex with MCHCal 180 Capsules | Doctor`s BestПомага за здравето на костите и зъбите Срещу остеопороза Гарантира прави..
 • Наличност: В наличност
 • Марка: Doctor`s Best Vitamins
 • Модел: Calcium Bone Maker Complex with MCHCal 180 Capsules
 • Код: DRB-00245
52.19 лв.
Без данък: 52.19 лв.

Calcium Bone Maker Complex with MCHCal 180 Capsules | Doctor`s Best

 • Помага за здравето на костите и зъбите
 • Срещу остеопороза
 • Гарантира правилното усвояване на калций
 • Подпомага здравословната функция на сърцето
 • За попълване недостига на Калций
 • Важен е за мускулните съкращения
 • За добра имунна система
 • Calcium Bone Maker Complex 180 capsules от Doctor`s Best е на добра цена

Какво представлява Calcium Bone Maker Complex?

Calcium Bone Maker Complex е съвкупност от минерали и витамини, поддържащи скелетното, мускулното и цялостното здраве. Когато сме свидетели на симптоми като отвличане на вниманието и умора, апатия, безсъние, липса на апетит, загуба на коса и появата на кариес, раздразнителност, чести настинки, това е показателно за липсата на някои минерали и микроелементи. Обикновено тялото си набавя нужните му минерали и витамини чрез определени храни, но не винаги това е достатъчно. Този комплекс представлява широка гама от хранителни вещества, които да осигуряват здравето на костите. Включва калций с витамин D, за ефективно поддържане на костите здрави и биологично активен витамин К2 (като МК-7), за да помогне на управлението на калция в тях. Костите са жива тъкан и следователно, изискват адекватно подхранване за да се поддържа доброто им здраве. Тази формула доставя ключови хранителни вещества на костите, в най-биоактивни форми.

Calcium Bone Maker Complex 180 Capsules от Doctor`s Best на супер цена представлява хранителна добавка, която ще осигури едни от най-важните минерали – Калцият. Това е клинично разработена, модерна хранителна добавка за поддържане здравето на костите. Формулата му е оптимизирана за да осигури безопасно и ефективно усвояване на Калция. Добавени са Витамин С, който подпомага образуването на костната матрица, Витамин D и К имащи решаващо значение за калцификацията на матрицата, заедно с магнезий, калий, цинк, мед, манган, бор.

Как действа Calcium Bone Maker Complex?

Calcium Bone Maker Complex 180 капсули от Doctor`s Best напълно ще попълни нуждите на тялото от несъмнено важния минерал Калций. Едва ли има човек, който да не знае за ролята на Калция (Ca) в организма и за това, че той е основният строител на костната тъкан. Най-важната стойност на минерала е неговото участие във формирането на костната тъкан: от скелета до зъбите. В допълнение, той въздейства в почти всички важни физиологични процеси, като например в нервната и невромускулната проводимост, в регулирането синтеза на хормони и ензими. Също така в процесите на кръвосъсирването и нормализиране на съдовия тонус, което се отразява върху нивото на кръвното налягане и до голяма степен определя функционалното състояние на имунната система. Калцият се отразява на висшата умствена дейност - допринася за формирането на краткосрочната памет, която е много важна при обучението. Процесът на отлагане на Калция може да се осъществи само когато костната матрица е на мястото си за да го „приеме”. Структурата на костната матрица представлява предимно големи влакнести колагенови молекули, премесени с по-малки количества от протеини и гликозаминогликани (протеин-въглехидратни комплекси). 

Добавката Calcium Bone Maker Complex capsules от Doctor`s Best доставя много хранителни запаси, съставени от полу-сглобени колагенови мрежи, под формата на преминал процес на екстрахиране, Микрокристален Хидроксиапатит комплекс. Костният екстракт, включва Колаген и други протеини за костната матрица, заедно с фактори за растежа на костите (малки протеини, които повишават растежа и подновяването на костите), висока бионаличност на Калций и други минерални строителни елементи на костната матрица. 

За нейното изграждане са нужни и Цинк, Мед, Манган, Бор. Формулата на продукта също така предоставя допълнителни, щедри дневни количества минерали, участващи в нейното изграждане. Цинкът се изисква за превеждането ("прочитане") на ДНК до РНК, и за превеждане на РНК в нови костни протеини. Медта е съществен кофактор за ензима, който помага на напречните връзки колаген за формоване на матрицата. Манган се изисква от ензими, които синтезират матрични гликопротеини. Комбинацията от калций с цинк, мед и манган старателно засилва здравето на костите.

Борът може да стимулира растежа на костите с протеини, които поддържат костната минерализация. Добавянето на Калий, е показало намаляване на загубата му чрез урината и насърчаване на костната минерална плътност. Оползотворяването на Калция изисква витамин D. Без наличие на достатъчно витамин D в кръвта, не може да се подобри здравето на костите. Витамин D3 създаден в кожата се превръща в циркулиращ хормон, който широко контролира използването на Калций. Достатъчното му количество подобрява абсорбцията на калций. Клиничните изпитвания са установили солидна връзка между повишените нива в кръвта на витамин Д и поддържане на здрава костна структура. По-високи нива витамин D също помага за запазването на мускулния тонус. Затова Calcium Bone Maker Complex на достъпна цена доставя щедро количество с всяка доза - 1800 IU Холекалциферол (витамин D3), най-биологично активен витамин D. Магнезий - метаболитен партньор на Калция. Той е от съществено значение за енергията на клетките, за да се синтезират протеини за растеж и подновяване на тъканите, както и за много други важни функции. Магнезият е много тясно свързан с метаболизма на Калций. Витамин К, е от съществено значение пък за подходящото му разпределяне в тъканите. Този витамин помага той да се отляга само там, където трябва - кости и други твърди тъкани. Формата К2 е значително по-активни и доставя MK-7 (менахинон-7), много добре се абсорбира. Calcium Complex 180 капсули от Doctor`s Best доставя хранителни вещества доказано ефективни и безопасни за поддържане на костите в добро здраве.

Още ползи от приема на Calcium Bone Maker Complex:

•    Подпомага секрецията на жлезите
•    Необходим за съсирване на кръвта
•    Нормализира сърдечния тонус
•    Влияе върху производството на енергия
•    Намалява нивото на лошия холестерол
•    Calcium Bone Maker Complex 180 капсули от Doctor`s Best на топ цена предоставя доказано ефективни хранителни вещества
•    Предотвратява чупливостта на костите
•    Важен за синтеза на хормони и ензими
•    Регулира кръвното налягане

Препоръчителен прием: Приемайте по 6 капсули на ден на няколко пъти през деня след прием на храна.

Дозировка: 6 капсули

Дози в опаковка: 30

Състав в 1 доза (6 капсули)Стойност%ПДД
Калий99 мг3%
Витамин Ц250 мг417%
Калций600 мг60%
Витамин Д1800 МЕ450%
Витамин К80 мкг99%
Магнезий300 мг75%
Цинк12 мг80%
Мед1200 мкг60%
Манган2 мг100%
Микрокристален хидроксиапатит2727 мг**
Бор4 мг**

† Дневните дози са базирани на 2000 калории.

** Daily Value не е установено.

Други съставки: оризово брашно, магнезиев стеарат, желатин.

Важно: Не използвайте, ако някое уплътнение е счупено или липсва! Дръжте далеч от деца!

Напишете отзив

Моля влезете в профила или се регистрирайте, за да напишете отзив.
Можете да направите поръчка чрез сайта, на телефон 0887 077 988 или като я изпратите по е-мейл.