Категории

Възпаление на Червата

Възпаление на Червата

Възпалението на червата е остро заболяване, което най-често се причинява от болестни фактори. Тези фактори са: заболяване на жлъчката, жлъчните пътища, стомаха, диабет, заболяване на панкреаса, сърдечна недостатъчност, простуда и други. Голямо значение за това заболяване имат лекарствата, гъбичките, бактериите, вирусите и токсичните храни. Най-често наблюдаваните симптоми са повръщане, диария и подуване в областта на корема.

Червата са централният орган в тялото. Жлезите в обвивката на червата изработват до 8 литра течност, само за едно денонощие. В дебелото черво тази течност постепенно се засмуква. Друг вид възпаление на червата е Гастроентеритът. Това в заболяване на тънките черва и стомаха. В началото симптомите, които се проявяват са: загуба на апетит и повръщане, което трае само няколко дни.

Добре е да се избягва приема на пържени храни, голямо количество алкохол, лекарства, цигари, преяждане и други. Това са малка част от причините, които могат да отключат това заболяване. Острото възпаление на дебелите черва е известно като „остър колит“. Причините тук са инфекциозните агенти, като шигела, салмонела, коли-бактерии, химически отрови и други. 

Покажи:
Сортировка:
Gluten Rescue with Glutalytic 60 Veggie Caps Помага за доброто усвояване на глутен ..
70.00 лв.
Според 1 оценки.