Категории

Бронхит

Бронхит

Бронхит е заболяване, което се характеризира с възпаления на бронхите на белия дроб. Проявява се в 2 форми, което се определя от начина на протичане и неговата продължителност. Бронхитът може да бъде хроничен или остър. Като при острият се наблюдават симптоми, като отделяне на храчки и кашлица и може да продължи около месец. Много често този вид бронхит се дължи на вируси. Хроничният бронхит се проявява с кашлица и отделяне на храчки, но в по-дълъг период от 3 месеца до година. Като това може да продължи няколко години.

Като цяло бронхитът може да се появи при продължителна употреба на тютюн, както и от замърсения въздух от промишлените предприятия. Често срещаните симптоми в началото са: суха кашлица, но след това започва кихане, гнойна секреция, хрема, температура, както и болки в гърлото.

Много често биват използвани различни лекарства, които помагат за освобождаване на запушените бронхи. Те могат да втечнят секрета и да подпомогнат неговото отделяне. Лечението на бронхит се състои основно в това да се облекчават симптомите.

Покажи:
Сортировка:
Best NAC Detox regulators 600 mg 60 veggie caps Подобрява функциите на дихателната система ..
26.00 лв.