Категории

Болки в гърба

Болки в гърба

Близо 90% от хората са имали поне един път в живота, в който са се оплаквали или са страдали от болки в гърба. При 50% от тях обаче тези оплаквания са системни. Болките в гърба и шията са много често срещани проблеми. Това е състояние, което се определя от силата на болката, както и от честотата, с която се появява.

Най-често болките се появяват след дълъг и тежък работен ден, неправилна стойка, но след няколко часа то може да изчезне. Тогава обаче не става въпрос за заболяване. При неправилна стойка, натоварване и напрежение в мускулите, когато гърбът не  е изправен също може да се наблюдава дискомфорт и болка.

Дисковата херния е една от главните причини за силните болки в гърба. Гръбначният стълб е образуван от прешлени. Между всеки втори прешлен има пластина, която е под формата на диск. При износване на този „диск“ той може да се разкъса, в следствие на което вътрешността му се изсипва към нервите и гръбначния мозък, и започва да ги притиска. Обаче ако дисковата херния е на шията, болките от това може да се усещат по ръцете. Това заболяване обаче може да предизвика и мнгоо сериозни проблеми. Може да се стигне до увреждане и притискане на нервите, а това е необратимо.

Има и друга причина за непрекъснатите болки в гърба, и това са шиповете. Те са натрупвания на костно вещество в някои места на гръбначния стълб. Те най-често променят неговата подвижност. Този процес се нарича още остеохондроза. Лечението на това заболяване трябва да се направи веднага, след като се усетят първите симптоми. Отлагането може да доведе до чести и продължителни терапии. Здравословните хранителни добавки, които ви предлагаме в тази категория подобряват състоянието и може да облекчат болките.

Glucosamine, Celadrin Complex, хиалуронова киселина, колаген и други, са едни от продуктите, които се грижа за вашето здраве. 

Покажи:
Сортировка:
Celadrin Complex with Glucosamine 90 tablets Не е в наличност
Celadrin Complex with Glucosamine 90 tablets В подкрепа на ставите За повече еластичност П..
69.90 лв.
Collagen Types 1 & 3 with Peptan 1000 mg 180 tablets Подобрява състоянието на кожата и заб..
59.90 лв.