Безопасно отслабване: богати на белтък растителни продукти – 1част

Такива зеленчуци, като брюкселско зеле, броколи или спанак, могат да се превърнат във Ваши верни съюзници в борбата с излишните килограми, която по никакъв начин няма да Ви навреди.

Брюкселско зеле и броколи могат да се превърнат във Ваши верни съюзници в борбата с излишните килограми.Да отслабнем и то без да си навредим е, без никакви съмнения, е цел на всеки, който иска да се избави от наднормените килограми и мазнините, които се натрупват, основно в областта на бедрата и корема (а при някои и по други части на тялото.

Тази задача не е от леките. Чудеса не съществуват, а последното, на което трябва да разчитате, е моментален резултат: в този случай, всичко което правите, ще бъде рисково за здравето Ви.

Ние Ви предлагаме следното: първо идете на лекар, за да прецени физическото Ви състояние. А след това си направете график за ежедневните процедури, като нека те не са много трудни, но пък да повишават мотивацията Ви за отслабване.

Разходка, някакви аеробни упражнения и, преди всичко, здравословен начин на хранене – ето това са основните ключове към отслабването без да вредите на здравето си.

Да обърнем внимание на правилното хранене. Има 7 забележителни зеленчука, които ни е подарила природата и те ще Ви помогнат да отслабнете, като при това няма да си навредите, както често се получава при използването на различни диети, продукти и хапчета за отслабване, изнурителни тренировки.

Тези продукти са вкусни и богати на растителни протеини. Искате ли да разберете кои са и как ще Ви помогнат по пътя към мечтаната фигура?

Да отслабнем с белтъчини!

Преди да споделим с Вас кои са тези 7 хранителни продукта, искаме да Ви разясним малко, с какво са полезни белтъчините, когато става дума за борбата с наднорменото тегло.

Когато ние ядем богати на белтъчини храни, си осигуряваме продължително чувство на ситост. Това не се случва, когато ядем например бързи въглехидрати или сладко. В последния случай, дори е обратното, чувстваме се още по-гладни.

Още един факт, който трябва да отчитате – при липса на необходимото количество протеини в менюто ни за отслабване, рискувате да изгубите заедно с мазнините и мускулна маса. Това може да се забележи при повечето хора, които са успели да отслабнат – увиснали мускули и кожа. Те са изгубили мускулната си маса! А точно белтъчините способстват формирането на мускулите и намаляване количеството мазнини в организма.

Спанакът е един от най-питателните и полезни видове листни зеленчуци и прекрасен продукт за отслабване.Освен това, при употребата на богати на протеини продукти, тялото изразходва повече енергия за тяхното преработване и усвояване (термогенеза). Това провокира метаболитен ефект за горене на повече мазнини.

Както виждате, предимствата са много големи. и все пак е важно да не прекалявате. Най-добре е да съчетаете животинските белтъци (например от пуешко месо) с растителни, които ние сега ще разгледаме.

  • Спанак

Това е един от най-питателните и полезни видове листни зеленчуци и прекрасен продукт за отслабване. В него се съдържа много белтък, а също и незаменими аминокиселини. В хранителния му състав влизат и фолиева киселина, манган, магнезий, желязо, калий, калций, витамини А и С. Освен високото съдържание на белтъчини, в спанака има много антиоксидантни съединения, които помагат да се елиминират възпаленията. Направете си салата от листата на спанак, ягоди и лешници – няма да съжалявате.

  • Кресон

Кресонът се отнася към семейство Кръстоцветни (като броколи или брюкселско зеле), а това значи, че съдържа много белтък. В състава му също влизат витамин А, витамин С, витамини от групата В и минералите калций, манган и калий. От друга страна, важно е да отбележим, че при топлинна обработка кресонът губи антиоксидантните си, затова е най-добре да се употребява в свеж вид.

Кои са другите растителни продукти с високо съдържание на белтъчини, може да разберете във втора част на статията.