PQQ понижава нивата на холестерола

PQQ помага за понижаване на холестерола и триглицеридите.Хранителната добавка пиролохинолин хинон (PQQ) е нов продукт на пазара, но има голям потенциал. Тя притежава голям спектър от ползи и най-вече подобрява нивата холестерола и се грижи за здравето на мозъка. BioPQQ е напълно безопасна форма на PQQ. Тя се произвежда по естествен начин чрез ферментация. Известно е, че може да активира ензимната AMP-активирана протеин киназа. От своя страна тя спомага да се нормализират нивата на липидите в кръвта.

Какво знаем за PQQ?

PQQ се смята за едно от основните хранителни вещества на бъдещето. Той служи като кофактор за определен клас ензими. Тези ензими са включени в растежа на клетките, тяхното развитие, както и в клетъчната функция. Без пиролохинолин хинон клетките няма да функционират нормално. Може да бъде открит в различни видове растителни храни, които са алкализирани. Някои от тях са: тофу, магданоз, папая и зелени чушки. Съдържанието на PQQ е около 3 мкг на 100 гр.

Основното му действие е да защитава паметта и концентрацията. Действа директно върху ензими, които взимат участие в определени клетки на митохондриите. Пиролохинолин хинон (PQQ) може да възпре развитието на остеоартрит, помага при стрес и предпазва нервните клетки. Може да помогне при болест на Алцхаймер. Комбинация межди CoQ10 и PQQ може да помогне за умственото развитие. Увеличава антиоксидантния потенциал и енергията. Освен това може да понижи възпаленията.

 

PQQ се среща във всяка клетка и служи като "главен регулиращ превключвател" в енергийния метаболизъм на човека.

Направено е ново проучване, което доказва ефикасността на PQQ (като BioPQQ) върху холестерола и триглицеридите. Изследват се хора и след 6 и 12 седмици при перорална доза от 20 mg на ден се наблюдава положителен ефект. Общо 29 напълно здрави възрастни от 40 до 57 годишна възраст, с нормални до умерено високи нива на триглицериди (110-300 mg / dL), са включени в това изследване. При добавянето на PQQ може да се стигне до драстично понижаване на LDL-холестерола, вероятно като резултат от активирането на AMPk.

PQQ се среща във всяка клетка и служи като "главен регулиращ превключвател" в енергийния метаболизъм на човека. Ниските нива на AMPk активността са свързани с хронично възпаление, инсулинова резистентност, както и с увеличени нива на холестерола. Може да се свързва още с рязко напълняване, митохондриална дисфункция и бързо остаряване. Тъй като PQQ активира AMPk, въпрос на време е да се покаже колко е полезен този продукт при здравословни проблеми.